Дамяна

Дамяна ( Turnera diffusa )

Дамяна ( Turnera diffusa ) е наричана още божествената билка , заради многото си ползи за организма.

Дамяна е билка чиято употреба, датира още от времето на древните ацтеки и и маите, които са я използвали основно като естествен афродизиак и релаксант. Мексиканците са приготвяли напитка от листата на Дамяна и я консумирали заради свойствата й за усилване на либидото. За жените Дамяна може да подпомогне способността за постигане на оргазъм, тъй като стимулира гениталната област, като обогатява снабдяването с кислород. При мъжете подпомага стимулирането нивата на мъжкия хормон.

Взимайки под внимание всички ползи на Дамяна, ние от Рила Хербал създадохме продукта Power 3 , в който действието на Дамяна се посилва от Трибулус Терестрис ( Бабини зъби) и Злате Корен Виж повече

Дамяна спомага за отпускането на нервната система и едновременно с това подпомага повишаването на енергийните нива. Използват се листата на растението, като освен екстракти, настойки и тинктури, може да се използва и за пушене.
Фитохимичният състав на дамяна включва тетрафилин В, гонзалитозин I; арбутин, трикозан-2-он, р-цимен, бета-ситостерол, 1,8-цинеол, апигенин, а-пинен, р-каротен, Р-пинен, танини, тимол и хексасозанол. След задълбочени химични изслевания са открити още общо 22 флавоноидни съединения, малтол глюкозид, феноли, седем цианогенни гликозида, монотерпеноиди, сескитерпеноиди, тритерпеноиди, политерпенов фиспиренол, мастни киселини и кофеин.

Ето някои от най-важните ползи от употреба на Дамяна:

 • подпомага повишаването на сексуалното желание и издръжливостта;
 • подпомага храносмилането и помага при запечен стомах;
 • подпомага укрепването на нервната система;
 • подпомага облекчаването на симптомите при ПМС, а благодарение на силно отпускащото си действие, е полезна при мускулни болки, безсъние, главоболие;
 • много билкари я препоръчват при анемия, диабет, респираторни инфекции, гъбични инфекции и кожни заболявания.

Виж повече за Power 3

Дамяна спомага за подобряване на настроението и намалява усещането за стрес. Билката се смята за билка-адаптоген т.е. тя спомага за изграждане на естествената защита срещу физически и емоционален стрес, облекчаване на хроничната болка и подобряване на храносмилането, фокуса и сексуалните способности.

Стимулира либидото. Дамяна се използва като естествен афродизиак от векове. В билката има вещества, основно – кофеин, арбутин и флавоноиди, които увеличават сексуалната възбуда и притока на кръв към гениталиите. Дамиана може да се използва като афродизиак както от мъже, така и от жени.

Дамяна подпомага и естествената профилактика при диабет и наднормено тегло. Билката притежава антидиабетни, антиоксидантни, адапатогенни, антиспазматични и гастрозащитни свойства, които спомагат за намаляване на риска от много хронични заболявания.

Екстрактите от дамяна са широко използвани в билковата медицина с цел подпомагане на различни възпалителни заболявания и инфекции. Билката действа като естествен противовъзпалителен и отхрачващ агент. Спомага за разширяване на дихателните пътища, облекчава кашлицата и има имуномодулиращо действие.

Подпомага облекчаването на симптомите на ПМС, което означава, че жените с тежък пременструален синдром (ПМС) също могат да се възползват от положителните ефекти на екстракта от билката! Спомага значително да се облекчи главоболието, коремните спазми и мускулните болки. Благодарение на тонизиращите си нервната система свойства, тя е предпочитано естествено средство и срещу истеричните изблици и лошото настроение в този период. Тъй като релаксира мускулите в стомашно-чревния тракт и стимулира храносмилането, Дамяна намалява подуването и болките в корема, и насърчава редовното изхождане.

Внимание!
Не се препоръчва употребата на билката от лица, употребяващи медикаменти за регулиране на нивата на кръвната захар. Дамяна може да предизвика рязко спадане на нивата на кръвната глюкоза!

Защо Тройна билкова формула “Power 3” ?

В днешното забързано ежедневие, много мъже и жени страдат от понижен тонус, преумора, липса на енергия, понижено либидо и липса на сексуално желание.
Затова ние от „Рила Хербал“ комбинирахме по уникален начин, три мощни със своето действие билки, подпомагащи организма да се справи с тези състояния – това е продукта „Power 3”

Тройна билкова формула “Power 3” е хранителна добавка, създадена по уникална формула , изцяло на билкова основа. Действието на билките съдържащи се в “Power 3”  :

 • Спомага за повишаване на либидото
 • Спомага за повишаване на половата потентност
 • Подпомага бързото възстановяване след тренировка
 • Подпомага растежа на мускулната маса при активно трениращи
 • Спомага за увеличаване на енергията, силата и издръжливостта
 • Подпомага сексуалния тонус
 • Подпомага правилното функциониране на централната и периферна нервна система
 • Подпомага тялото да се адаптира бързо и безпроблемно към средата на живот.
 • Тонизира и ободрява
 • Естествен афродизиак
* Разрешение от Българска Агенция по Безопасност на Храните за пускане на пазара № ЦУ2000351

Какво представлява „Power 3” ?

„Power 3” е хранителна добавка, комбинирана тройна формула от Бабини зъби (Tribulus terrestris), Дамяна (Damiana) и Златен корен ( Rhodiola rosea ), която спомага за увеличаване на тонуса и мъжкото самочувствие, подпомага правилното функциониране на простатата, спомага за увеличаване на енергията и издръжливостта, нормализиране на кръвното налягане, оптималното функциониране на централната и периферна нервна система и намаляването на мускулната умора.

Какви са съставките на „Power 3” ?

 • 250 мг в 1 капсула Tribulus Terrestris или още наричано у нас Бабини зъби или Демирбозан е топлолюбиво тревисто растение с пълзящи зелени стъбла. Екстракта от билката съдържа фурастанолови сапонини, които имат хормоно-регулиращо и мускулно-изграждащо действие, които са 40% в екстракта от билката, използвана за създаването на „Power 3”. Най-ценните качества на Бабини зъби са > ВИЖ ПОВЕЧЕ
 • 80 мг в 1 капсула Дамяна ( Turnera diffusa ) е наричана още от времето на древните маи „божествената билка“ , поради комплексната си полза за здравето на организма. Основното действие на Дамяна е > ВИЖ ПОВЕЧЕ
 • 70 мг в 1 капсула Rhodiola rosea или още наричано златен корен е многогодишно цъфтящо растение. Екстрактът от Златен корен и хранителните добавки, в които се влага се използват за повлияване на нервната система, адаптоген, тъй като екстрактът от растението подпомага тялото да се приспособи към промени в средата на живот – студ, жега, инфекции, физически стрес, надморски височини, бори умората, физическото и психическо изтощение, а от там се грижи и за здравето на сърцето. > ВИЖ ПОВЕЧЕ

Сържание и прием на „Power 3” 

Съдържание на 1 бр. твърда желатинова капсула :

Препоръчителен прием :

 • 2 или 4 капсули дневно. За мъже над 55 годишна възраст 1 до 2 капсули дневно.
 • При дневен прием от 1 капсула, една опаковка е достатъчна за 60 дни.
 • При дневен прием от 2 капсули, една опаковка е достатъчна за 30 дни.
 • При дневен прием от 4 капсули, една опаковка е достатъчна за 15 дни.

Хранителна добавка. Да не се превишава препоръчаната дневна доза! Продуктът не е лекарствено средство! Не е заместител на разнообразното хранене! Продуктът не се препоръчва на лица под 18 години, бременни и кърмещи жени! Не се препоръчва на лица алергични към някоя от съставките! Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца!

От кого може да се приема продукта?

„Power 3” е подходящ както за мъже, така и за жени. Препоръчва се за лица над 18 години.

* Разрешение от Българска Агенция по Безопасност на Храните за пускане на пазара № ЦУ2000351
Съхранение: След отваряне на опаковката съхранявайте на сухо, защитено от слънчева светлина място и далеч от малки деца.

Продуктът е хранителна добавка (билков екстракт ), който се предлага в аптечната мрежа без рецепта и е със свободна продажба! Произведен в България!

При покупка на продуктите на Рила Хербал онлайн можете да се възползвате от преференциалните цени и безплатна доставка при покупка на комплект от 2, 3 или 5 броя.

Shopping Cart